szűcs sándor a puszta utolsó krónikása

Leírás:

Sorozat: Alföldi Könyvtéka I.

 A puszta utolsó krónikása” – c. Szűcs Sándor írások, kis remekek, karcolatok, a tartalomjegyzék is meggyőz mindenkit, hogy nincs és nem volt a puszta emberének olyan élethelyzete, amelyben a népi tudása segítségével, ne gyürkőzött volna meg sikeresen. Legyőzte a természeti kihívásokat, csapásokat, győzedelmeskedett az élet nehézségei felett. Bármennyire is kiszolgáltatott volt, apja-nagyapja tapasztalatával, saját értelmével, még a felfoghatatlant is megmagyarázta és nyugtázta. Egyféle bölcsesség, önismeret, önnön magába vetett hit és dac, valamint az örök remény és élni akarás vezérelte azokat, akikről írt. Az élet nehézségei, terhei soha nem győzedelmeskedhettek főszereplőin, akik felülkerekedtek ezeken a materiális gondokon.

Nemcsak az Alföld folklórját, hanem az anyagi kultúra egy részét, a népi társadalom szeletét, a vízrendezések előtti és utáni történetet rögzítette, és mentette át az olvasóknak. Mindezt tárgyilagosan, de szépírói magaslatra emelve. A Sárrét és környéke leírása mellé megkapja ajándékul az olvasó az egykori életmódleírásokat, foglalkozásokat, és egy színes folklórcsokrot.

kiadó: Finta Múzeumért Alapítvány, 2003. Túrkeve,
cikkszám / ISBN: 0031184
kötés: fűzve
oldalszám: 319
könyv nyelve: magyar

Forrás:HBMMuzeumok_igazgatosag_fejlec

Forrás: http://www.derimuz.hu/files/konyvtar/MEGY_HAJB_Sk_24_Puszta.pdf

Letöltés:

Szűcs Sándor: A puszta utolsó krónikása MEGY_HAJB_Sk_24_Puszta.pdf

Kattintson a teljes képernyős olvasáshoz a képre.Hozzászólások

Szűcs Sándor: A puszta utolsó krónikása — Nincs hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>