——————————————————————————–

http://multunktara-tfsz.hu/mai-napon-tortent

A Múltunk Tára – TFSZ mai napon történt – tára

Folyamatosan bővülő eseménynaptár a régi történések felelevenítésére. Tud egy fontos eseményről mely a Hajdúság, Sárrét, Nagykunság területén történt, kérem küldje el az info@multunktara-tfsz.hu címre és mi közzé tesszük az utókor számára.

Mai napon történt:

  • Debrecen
  • 1909 Thaly Kálmán (Csép, 1839. jan. 3. – Zablát, 1909. szept. 26.) politikus, történész, költő, Debrecen országgyűlési képviselője (1882/1909) e napon elhunyt.
  • 1946 (1946. szept. 26.) Debrecen. Feloszlatták a debreceni internálótábort.
  • 2001 Iglói Endre balmazújvárosi születésű pedagógus, egyetemi oktató, a XI- VIII. század közötti orosz kultúra és irodalom kutatója e napon Debrecenben elhunyt.


***

Évszak: 
Az ősz a mérsékelt égöv egyik évszaka. Trópusi, illetve száraz és hideg égövi tájakon nem létezik. Hagyományosan a legtöbb országban ősszel nyitnak az iskolák, indul a tanítás. A Föld északi féltekéjén szeptember, október és november, míg a Föld déli féltekéjén március, április és május az ősz hónapjai.Hozzászólások

Mai napon történt — 110 hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>